Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
NOVA - Politiek

Politiek

NOVA

10-3-2006

| 1055 x bekeken | 0 reacties
6
Nasleep verkiezingen
Wat zijn de gevolgen van de mega-overwinning van links en het verlies van de regeringspartijen? Te gast zijn CDA-Kamerlid Sybrand van Haersma Buma, SP-Kamerlid Agnes Kant en Peter van Heemst, winnend lijsttrekker van de PvdA in Rotterdam.

Hofstadproces
De rechtbank doet vandaag uitspraak in het proces tegen veertien leden van de vermeende Hofstadgroep, het terreurnetwerk van Mohammed B. Het OM heeft tegen de vermeende terroristen straffen variërend van vijftien maanden tot twintig jaar geëist. De vraag is vooral of de elf verdachten worden veroordeeld die nog geen terroristische daden gepleegd hadden maar wier politieke opvattingen daar onherroepelijk toe geleid zouden hebben, volgens de visie van het Openbaar Ministerie. In NOVA Politiek discussiëren Bart Nieuwenhuizen, de hoofdofficier van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie en Bart Nooitgedagt, advocaat van één van de verdachten, over het vonnis. Sybrand Van Haersma Buma, justitiewoordvoerder van het CDA, discussieert mee. Verder De Straat, de Politieke Barometer én de visie van Joep Bertrams.

Presentatie: Clairy Polak en Paul Witteman.

Deze uitzending van het programma NOVA met de titel Politiek is uitgezonden op vrijdag 10 maart door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast waren Agnes Kant, Peter van Heemst, Bart Nooitgedagt, Sybrand van Haersma Buma en Bart Nieuwenhuizen. De presentatie was in handen van Paul Witteman en Clairy Polak. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie