Uitzending
NOVA - 14-3-2006

14-3-2006

NOVA

772 x bekeken | 0 reacties
6
Milosevic
Slobodan Milosevic' dood is met speculaties omgeven. In Nova antwoord op de vele vragen rondom zijn overlijden.

Ahold
Vandaag werd het fraudeproces tegen de voormalige top van Ahold hervat. De rechtbank richtte zich op de oud-financieel directeur Michiel Meurs. Hij zou verantwoordelijk zijn geweest voor de financiŽle chaos. In de studio reageert journalist Jeroen Smit, hij schreef het boek Het drama Ahold en volgt het proces.

Lucia de B
De zaak van de Haagse verpleegkundige Lucia de B. komt opnieuw voor de rechter. De Hoge Raad heeft de zaak terugverwezen naar het gerechtshof in Amsterdam omdat de combinatie van levenslang en tbs niet samengaat. De verdediging is teleurgesteld dat de raad de veroordeling op zich terecht acht.

Groepsverkrachting
De Rotterdamse rechtbank behandelde vandaag, al voor de derde keer dit jaar, een groepsverkrachtingszaak. Vooral in de grote steden wordt justitie er steeds vaker mee geconfronteerd. De daders zelf noemen het geen verkrachting en zien het als een spel. In NOVA vanavond de moeders van jongens die zijn veroordeeld voor een groepsverkrachting.

Boekenbal De Boekenweek wordt traditiegetrouw geopend met het Boekenbal
Het openingsfeest is vanavond in de Stadsschouwburg in Amsterdam. NOVA wacht de schrijvers op bij binnenkomst.

Presentatie: Jeroen Pauw.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 14 maart door de VARA en de NPS. Te gast was Jeroen Smit. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie