Uitzending
NOVA - 13-3-2006

13-3-2006

NOVA

949 x bekeken | 0 reacties
6
Deugt het Nederlandse TBS-stelsel?
De parlementaire onderzoekscommissie TBS buigt zich vanaf vandaag over die vraag. Het aantal TBS'ers is de afgelopen twintig jaar flink gestegen en tbs'ers zijn gevaarlijker geworden. Af en toe gaat het flink mis. Met Wilhelm S. bijvoorbeeld. Hij wordt ervan verdacht dat hij -toen hij voor de zoveelste keer uit een TBS-kliniek was ontsnapt -in Amsterdam een man vermoordde. Er wordt gekeken hoe het met Wilhelm S. zo mis kon gaan en waar het TBS-stelsel tekort schiet. En een overzicht van de eerste verhoordag.

Boekenweekgeschenk 2006
Arthur Japin heeft dit jaar het boekenweekgeschenk geschreven
Het gaat over dwergen in rondreizende bordkartonnen Lilliput-stadjes, die tot in de jaren tachtig nog in Europa bestonden. Gedwongen of uit vrije wil dienen kleine mensen, in het verhaal nog dwergen genoemd, als vermaak in een soort levende Efteling waar het publiek zich kan vergapen.

Het is moord
Het is moord. Ik schaam me niet dat te zeggen, aldus Borislav Milosevic, de broer van Slobodan. NOVA interviewde hem in Moskou. Hij heeft geen twijfels over de doodsoorzaak van zijn broer. Slobodan Milosevic overleed zaterdag in zijn cel in Scheveningen aan een hartaanval. Toxicologisch onderzoek moet nog uitwijzen of Milosevic giftige stoffen in zijn lichaam had.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 13 maart door de VARA en de NPS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie