Uitzending
NOVA - 8-3-2006

8-3-2006

NOVA

1340 x bekeken | 0 reacties
6
Jozias van Aartsen treedt af
Jozias van Aartsen is niet langer de fractieleider van de VVD. De tegenvallende uitslag voor de liberalen bij de gemeenteraadsverkiezingen is de reden voor zijn vertrek. Ook VVD-coryfee Hans Wiegel trekt zijn consequenties uit het verlies van de VVD en kondigde vandaag aan niet terug te keren in de landelijke politiek. NOVA analyseert de VVD-campagne, kijkt wat de gevolgen zijn voor de coalitie en bespiegelt het besluit van Wiegel. In de studio reageert Frank de Grave, oud-VVD-minister van Defensie.

De plannen van Marco Pastors
Leefbaar Rotterdam is niet langer de grootste partij in Rotterdam. Een college samen met de PvdA sluit Leefbaar Rotterdam-lijsttrekker Marco Pastors uit, daarvoor zouden de partijen te verschillend zijn. Wel overweegt hij deelname aan de parlementsverkiezingen in 2007. Marco Pastors vanavond in NOVA over de vraag of hij Nederland wil gaan veroveren.

Presentatie: Jeroen Pauw en Ferry Mingelen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 8 maart door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast waren Frank de Grave en Marco Pastors. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Ferry Mingelen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie