Uitzending
NOVA - 20-2-2006

20-2-2006

NOVA

739 x bekeken | 0 reacties
6
Vogelgriep, de stand van zaken
Het pluimvee in Nederland moet met ingang van vandaag de hokken in. Minister Veerman heeft de maatregel genomen om verspreiding van vogelgriep te voorkomen. De ziekte is al op verschillende plaatsen in Europa vastgesteld. In NOVA antwoord op de meest gestelde vragen over de vogelgriep.

Onenigheid over 'nationaliteit' Paradise Now
De veel bekroonde speelfilm Paradise Now is nu ook genomineerd voor een Oscar. De film geldt als Palestijnse inzending, maar daar is veel commotie over ontstaan. 'Palestina is geen officieel erkende staat', aldus criticasters. De co-producent vindt dat de film vanwege IsraŽlische investeringen als Palestijns-IsraŽlisch moet worden beschouwd. NOVA doet verslag van het geworstel rondom de nationaliteit van een film.

Den Haag Vandaag
Den Haag Vandaag was vandaag aanwezig bij een verkiezingsbijeenkomst van de VVD in Haarlem. Daar mocht minister Zalm reageren op zijn uitspraak van afgelopen zondag waarin hij burgers in een aantal gemeenten opriep de OZB voorlopig niet te betalen.

Presentatie: Jeroen Pauw en Pim van Galen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 20 februari door de VARA, de NPS en de NOS. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Pim van Galen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie