Uitzending
NOVA - 23-12-2008

23-12-2008

NOVA

802 x bekeken | 0 reacties
6
Justitie gaat frauderende taxateurs aanpakken
Honderden mensen zijn er ingetuind: onder het mom van een goede belegging lieten ze zich verleiden om een aantal huizen te kopen. De bedenkers van het plan zouden de huizen voor de kopers verhuren en na een jaar met winst doorverkopen. Maar het ging om oplichting. De argeloze kopers bleven met tonnen schuld achter. De fraude werd mogelijk gemaakt door taxateurs die tientallen valse taxatierapporten opmaakten. Maar justitie grijpt nu in: vier taxateurs moeten binnenkort voor de rechter verschijnen.

Terug naar GeorgiŽ: vluchtelingenopvang
De oorlog tussen GeorgiŽ en Rusland over de afvallige, door Rusland gesteunde Georgische regio Zuid-OssetiŽ, is inmiddels vier maanden geleden. Maar nog steeds zijn honderddertigduizend Zuid-Osseten ontheemd; gevlucht naar GeorgiŽ uit angst voor de Russen. De opvang van de vluchtelingen is een chaos. Uit de grond gestampte opvangwoningen staan leeg en de vluchtelingen worden van hot naar her gesleept.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 23 december door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!