Uitzending
NOVA - 22-12-2008

22-12-2008

NOVA

827 x bekeken | 0 reacties
6
Wie wil premier van BelgiŽ worden?
De Belgische koning Albert lijkt aan te sturen op een voortzetting van de huidige regering, maar zonder premier Leterme. Oudgediende Jean-Luc Dehaene is de meest waarschijnlijke kandidaat. Hij zou, tot de verkiezingen in de zomer, BelgiŽ door de economische crisis moeten loodsen. Yves Leterme heeft laten weten niet meer beschikbaar te zijn als premier. Hij wil wel zijn naam zuiveren. Het steekt hem vreselijk dat hij beschuldigd wordt van beÔnvloeding van de rechterlijke macht. Is Leterme politiek dood of kan hij ooit nog terugkomen? In de studio commentaar van de Yves Desmet, hoofdredacteur van De Morgen.

Terug naar GeorgiŽ: de dood van Storimans
De tragische dood van RTL-cameraman Stan Storimans deed in Nederland veel stof opwaaien. Een Russische clusterbom maakte een einde aan zijn leven. Verslaggever Jeroen Akkermans raakte gewond, maar overleefde de aanslag. NOVA gaat terug naar Gori, de plek waar Storimans overleed.

NOVA-commentaar: de STER als zondebok
Wat je ook kunt vinden van Geert Wilders; gevoel voor timing heeft hij. Op Sinterklaasavond verrast hij de vaderlandse pers met een open brief in (nota bene) de Volkskrant, waarin hij de aanval opent op de televisiereclame bij de publieke omroep.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 22 december door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!