Uitzending
NOVA - 30-5-2008

30-5-2008

NOVA

1049 x bekeken | 0 reacties
6
Embryokwestie splijt kabinet
In het kabinet is de spanning flink aan het oplopen over de embryoselectie bij reageerbuisbevruchting. De tegenstelling tussen vicepremier Andrť Rouvoet (ChristenUnie) en staatssecretaris Jet Bussemaker (PvdA), dreigt het kabinet in tweeŽn te splijten. De staatssecretaris van Volksgezondheid heeft de Kamer maandag in een brief medegedeeld dat selectie van embryo's bij reageerbuisbevruchting wordt uitgebreid naar erfelijke aandoeningen, waaronder een ernstige vorm van borstkanker. Zowel het CDA als de ChristenUnie zijn tegen en vinden dat Bussemaker haar brief eerst naar de ministerraad had moeten sturen. Ze willen er vandaag alsnog over praten. Een gesprek met Henk Jochemsen, bijzonder hoogleraar medische ethiek en lid van de ChristenUnie, en Caroline Haasbroek, drager van een erfelijke vorm van borstkanker.

McCain versus Obama
Officieel is het nog een strijd binnen de democratische partij om de nominatie voor het Amerikaanse presidentschap. In werkelijkheid is de eindstrijd al begonnen tussen Barack Obama en de republikein John McCain. McCain doet de laatste dagen niet anders dan Obama zwaar onder vuur nemen, vooral over Irak. Clinton wordt al nauwelijks meer genoemd. We volgden McCain de afgelopen dagen, van zijn thuisstaat Arizona, via Nevada en Los Angeles, naar Wisconsin in het mid-westen.

Verscholen indianenstam ontdekt
Voor het eerst zijn foto's gemaakt van een indianenstam in het Amazonegebied, aan de grens tussen BraziliŽ en Peru. Nooit eerder zijn de indianen gezien. Een onafhankelijke organisatie die opkomt voor inheemse volken maakte de foto's vanuit een vliegtuigje.

Presentatie: Twan Huys en Pim van Galen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op vrijdag 30 mei door de VARA, de NPS en de NOS. De presentatie was in handen van Pim van Galen en Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!