Uitzending
NOVA - 31-5-2008

31-5-2008

NOVA

1014 x bekeken | 0 reacties
5
Embryoselectie
De kwestie rond de embryoselectie houdt de gemoederen in Den Haag flink bezig: het kabinet haalde gisteren voorlopig een streep door het voornemen van staatssecretaris Bussemaker om dit mogelijk te maken en de Tweede Kamer wil volgende week in een spoeddebat weten hoe de regering er precies tegenover staat. Maar ook onder professoren is er onenigheid en (dus) debat: in de studio debatteren Hans Evers, hoogleraar gynaecologie in het Academisch Ziekenhuis Maastricht (AZM), en Hans Galjaard, emeritus hoogleraar humane genetica.

De nieuwe mecenas
Het zijn niet langer oude rijke mannen die anoniem gul geven aan de kunsten. Nu zijn het zijn jonge rijke vrouwen die openlijk geld schenken aan cultuur. Maar anders dan hun voorgangers, willen ze wel zelf mee bepalen wat er met hun geld wordt gedaan. Voor de kunstinstellingen is dat even wennen, blijkt uit onderzoek van Renée Steenbergen, die tientallen mecenassen interviewde.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op zaterdag 31 mei door de VARA en de NPS. Te gast was Hans Galjaard. De presentatie was in handen van Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie