Uitzending
NOVA - 4-6-2008

4-6-2008

NOVA

750 x bekeken | 0 reacties
6
Embryoselectie
Morgen debatteert de Tweede Kamer over embryo-selectie. Het onderwerp houdt heel politiek Den Haag in de greep. Er wordt bijna vergeten dat het gaat om vrouwen die voor een zeer ingrijpende persoonlijke keuze staan. NOVA sprak met twee vrouwen, beiden drager van het borstkanker-gen. De één koos ervoor gewoon zwanger te worden, de ander koos - als een van de weinige vrouwen in Nederland - voor embryoselectie. In de studio reageert Ben Crul, hoofdredacteur van Medisch Contact.

Fraude in de thuiszorg
Iedereen betaalt via de AWBZ-premie mee aan de bekostiging van de thuiszorg. Maar dat geld komt niet altijd op de goede plek terecht, zo blijkt uit onderzoek van NOVA.

Eerste zwarte presidentskandidaat VS
De Democraten in de Verenigde Staten hebben volgens Amerikaanse media na zestien maanden voorverkiezingen voor het eerst in de geschiedenis een zwarte presidentskandidaat, Barack Obama. De strijd met Clinton is formeel nog steeds niet over want de senator uit New York heeft haar nederlaag (nog) niet erkend. Vanuit New York het laatste nieuws van correspondent Willem Lust.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 4 juni door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie