Uitzending
NOVA - 26-5-2008

26-5-2008

NOVA

743 x bekeken | 0 reacties
6
Denise Schouten
Het mysterie van het verdwenen hart van de in 1999 overleden Denise Schouten blijft onopgelost. Justitie heeft dat vandaag bekendgemaakt na een onderzoek van tien maanden door de rijksrecherche. NOVA was - samen met de moeder van Denise - bij de bekendmaking van het resultaten van het rapport.

Marsmissie
In mijn dromen had het niet perfecter kunnen gaan, aldus de projectleider van Nasa na de geslaagde landing van marslander Phoenix. Ruim negen maanden heeft Phoenix erover gedaan om Mars te bereiken. Landen op Mars is één van de spannendste manoeuvres in de ruimtevaart. Van de elf missies die sinds 1971 zijn vertrokken naar Mars maakten er maar vijf een geslaagde landing. De vreugde is dus groot. In de studio reageert Govert Schilling, wetenschapsjournalist.

Hollandse mores-dvd voor Polen
In Nederland werken ongeveer honderdduizend Polen. Deze Polen hoeven, als EU-burgers, geen inburgeringsexamen af te leggen. Vaak weten ze echter niet waar ze op moeten letten als ze naar Nederland komen. Een aantal uitzendorganisaties en vakbonden heeft nu de handen ineen geslagen en een speciale inburgerings-dvd gemaakt om de Poolse werknemer goed voor te bereiden op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 26 mei door de VARA en de NPS. Te gast was Govert Schilling. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie