Uitzending
NOVA - 28-5-2008

28-5-2008

NOVA

765 x bekeken | 0 reacties
6
Melkveehouders
In tijden van stijgende wereldvoedselprijzen is het wrang dat boeren 70.000 liter melk weg laten lopen in een weiland uit protest tegen de, in hun ogen, te lage melkprijs. Volgens Kamerleden onethisch en schandalig. Volgens de boeren noodzakelijk. NOVA ging naar het plaatsje Zelhem om te kijken of er nog melk over is in de Achterhoek.

Samantha Power
Samantha Power was de buitenlandadviseur van Barack Obama tot ze iets te eerlijk haar mening gaf over Hillary Clinton: ze noemde haar een monster. Inmiddels is ze weer gewoon journalist. Ze maakte naam in Bosnië en Afrika: ze stelde de ongevoeligheid van het Westen over moordpartijen in die regio's aan de kaak. Daarnaast schreef ze een biografie over de in 2003 overleden VN-medewerker Sergio Vieira de Mello: De man die de wereld wilde redden. In de studio een gesprek met Samantha Power.

Selectie embryo's
Waarom mogen moeders met een genetische aanleg voor borstkanker niet de keuze maken geen dochters te krijgen met die aandoening? Dit is mogelijk als ze reageerbuisbevruchting toepassen en de bevruchte embryo's laten onderzoeken. Embryo's met het verkeerde gen worden dan niet teruggeplaatst. Staatssecretaris Bussemaker wil vrouwen die keuze geven. Het CDA twijfelt, de ChristenUnie is principieel tegen. In de studio reageert Kamerlid Esmé Wiegman (ChristenUnie).

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 28 mei door de VARA, de NPS en de NOS. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie