Uitzending
NOVA - 3-5-2006

3-5-2006

NOVA

816 x bekeken | 0 reacties
6
Alcoholvrij via internet
Meer dan 1 miljoen Nederlanders heeft een drankprobleem. Maar slechts 5 procent van deze groep wordt bereikt door de hulpverlening. In Amsterdam worden huisartsen op dit moment zelfs getraind om er meer aandacht aan te besteden. Maar veel succesvoller dan de traditionele behandeling in afkickklinieken blijkt nu een nieuwe methode te zijn. Heel modern: afkicken via internet.

Innovatie in de uitvaartbranche
Een krans, een gevoelige speech en een voor de overledene kenmerkend stuk muziek zijn bij de gemiddelde uitvaartdienst tegenwoordig niet meer voldoende: de laatste tijd is een teraardebestelling pas compleet als er - bij voorkeur op een groot scherm - videobeelden te zien zijn van de overledene. De uitvaartvideo: een nieuw woord en een groeiende markt, met volop keus aan korte herdenkingsfilmpjes, uitvaartreportages of heuse levensloopfilms.

Weinig hulp voor Franse allochtone jongeren
De afbladdering van de Franse premier De Villepin begon een jaar geleden toen jonge migranten in de buitenwijken van de Franse steden massaal en gewelddadig in opstand kwamen. Ze voelen zich verwaarloosd door de Franse regering. Die beloofde beterschap, maar daar valt nog niet veel van te bespeuren. Alleen de Franse spoorwegen proberen - als eerste bedrijf - de allochtone jongeren nu een kans te geven.

Presentatie: Jeroen Pauw.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 3 mei door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie