Uitzending
NOVA - 4-5-2006

4-5-2006

NOVA

934 x bekeken | 0 reacties
6
100 Jaar Duindigt
Het Haagse Duindigt toonde tijdens de Tweede Wereldoorlog verschillende gezichten. Zo bleef de renbaan tijdens de oorlog gewoon open en in vol bedrijf. Sterker nog: omdat de Duitsers een jarenlang gokverbod hadden opgeheven konden er enorme winsten worden gemaakt. Ook stonden er de op Londen gerichte V1 en V2 raketten opgesteld. Tegelijkertijd was Duindigt de plek waar de geallieerden voedselpakketten dropten. Het staat allemaal in een nieuw boek van Kees Kooman over 100 jaar Duindigt.

Marcel van Dam: Wouter Bos misleidt de kiezer
PvdA-leider Wouter Bos misleidt de kiezer en dat blijkt nog te werken ook. Dat schrijft oud-PvdA-minister Marcel van Dam vandaag in zijn column in de Volkskrant. Als reactie op de column zegt Tweede-Kamerlid Ferd Crone dat Van Dam 'knoeit met cijfers' als hij beweert dat de PvdA met haar nieuwe AOW-plannen ouderen benadeelt. Van Dam legt het bij NOVA allemaal nog eens uit. In de studio reageert PvdA-fractieleider Wouter Bos.

Presentatie: Paul Witteman.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 4 mei door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Wouter Bos. De presentatie was in handen van Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie