Uitzending
NOVA - 5-5-2006

5-5-2006

NOVA

995 x bekeken | 0 reacties
6
De strijd van stadsnomade Abbie
Stadsnomade Abbie van der Louw voert al jaren een gevecht met de overheid. Hij weigert zijn leerplichtige kinderen naar school te sturen. Eind vorig jaar wordt er ingegrepen; zijn twee oudste kinderen worden uit huis geplaatst en voor een half jaar ondergebracht bij een Nederlands opvanggezin in Duitsland. Maar dan gaat het in april fout. De kinderen, die te horen hebben gekregen dat ze naar een ander gastgezin in Frankrijk moeten verhuizen, verdwijnen. Justitie onderzoekt of Abbie ze heeft ontvoerd. In NOVA het verhaal van een vader die voor z'n kinderen vecht én van een machtsstrijd tussen opvangouders en jeugdzorg.

Manipulaties in Parijs
Laster, leugens en manipulaties beheersen momenteel de Franse politiek. Basis van het gekrakeel, dat inmiddels bekend staat als de affaire-Clearstream, is een geheim onderzoek van de inlichtingendiensten naar zwart-geldrekeningen bij de Luxemburgse bank Clearstream. Uitgelekt is dat de naam van Nicolas Sarkozy, de minister van Binnenlandse Zaken, uit het onderzoek naar voren komt. Vragen zijn nu: zit premier Domique de Villepin achter de zaak én wat wist de president.

Presentatie: Jeroen Pauw.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op vrijdag 5 mei door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie