Uitzending
NOVA - 6-5-2006

6-5-2006

NOVA

945 x bekeken | 0 reacties
7
Nederland vier jaar na Fortuyn
De moord op Pim Fortuyn, vier jaar geleden, is vandaag bescheiden herdacht. Maar zijn stormachtige optreden in de Nederlandse politiek ligt iedereen nog vers in het geheugen. Sinds Fortuyns dood treedt een bonte stoet politici in zijn voetsporen. Allemaal geven ze af op de Haagse kaasstolp en de oude politiek en doen ze verwoede pogingen zich 'Pims Gedachtengoed' eigen te maken en electoraal te verzilveren. De laatste in de rij is VVD-minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie Rita Verdonk.

Oorlogsverleden van renbaan Duindigt
Verschillende gezichten toonde het Haagse Duindigt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zo bleef de renbaan tijdens de oorlog gewoon open. Omdat de Duitsers een jarenlang gokverbod hadden opgeheven konden er enorme winsten worden gemaakt. Op het volop gebruikte terrein van de renbaan stonden intussen op Londen gerichte V1 en V2-raketten gereed. Later was het ook weer Duindigt waar de geallieerden voedselpakketten dropten. Het staat allemaal in een boek van Kees Kooman over 100 jaar Duindigt.

Presentatie: Jeroen Pauw.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op zaterdag 6 mei door de VARA, de NPS en de NOS. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!