Uitzending
NOVA - 29-3-2006

29-3-2006

NOVA

835 x bekeken | 0 reacties
6
Afkicken van softdrugs
Nederwiet wordt steeds sterker. Zo sterk dat deskundigen niet meer over een softdrug spreken. Gevolg is dat steeds meer jongeren verslaafd raken aan Nederwiet. Bij de jeugdafdeling van de Haagse verslavingskliniek Parnassia hebben ze inmiddels een wachtlijst.

Musselkanaal
Is het in strijd met de rechten van het kind dat in Nederland asielzoekerskinderen in de gevangenis worden gezet in afwachting van hun uitzetting? En dat hier opgroeiende kinderen gedwongen worden het land te verlaten? De Zwitserse parlementariër Zapfl-Helbling vindt van wel. Defence for Children spant een proefproces aan tegen de staat. In de studio een debat tussen Stan Meuwese, directeur van de Nederlandse afdeling van Defence for Children International en Arno Visser, VVD-Kamerlid.

Ahold
Morgen loopt de spanning tijdens het Ahold-proces weer hoog op: een oud-topman van één van Aholds dochterbedrijven uit Zuid-Amerika komt dan zijn kant van het verhaal uitleggen over het gerommel met contracten. Waarom vond hij het bijvoorbeeld goed dat financieel directeur Michiel Meurs hem tegenstrijdige contracten liet tekenen? In de studio reageert Jeroen Smit, auteur van het boek Het drama Ahold. Hij volgt het proces voor NOVA.

Presentatie: Clairy Polak en Joost Karhof.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 29 maart door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast waren Jeroen Smit en Arno Visser. De presentatie was in handen van Joost Karhof en Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!