Uitzending
NOVA - 27-3-2006

27-3-2006

NOVA

865 x bekeken | 0 reacties
6
Nominaties Libris Literatuur Prijs
De zes nominaties voor de Libris Literatuur Prijs 2006-de prijs voor het beste Nederlandstalige boek in de categorie literair verhalend proza-zijn vandaag bekend gemaakt. Nova verraste de genomineerden.

Svke
De politie legt het verzoek van de familie van de vorig jaar vermoorde Nijmeegse activist Louis Svke naast zich neer. De familie wilde een onafhankelijk persoon het politieonderzoek laten volgen zodat de politie al hun vragen en tips zou meenemen. Frank Schoenmaeckers, collega en vriend van Svke, reageert in de studio.

Isral
Volgens de peilingen gaat de gematigde Kadima partij, geleid door waarnemend premier Olmert, morgen de verkiezingen in Isral winnen. Olmert is vastberaden Sharons beleid voort te zetten: verdere terugtrekking van Isral uit bezet gebied. Nova spreekt met een kolonist die waarschijnlijk zijn woning zal moeten verlaten.

Moord in Amersfoort
Zaterdagmiddag werd in een drukke winkelstraat in Amersfoort de 16-jarige jongen Babak doodgeschoten. Een 19-jarige Amersfoorter van Antilliaanse afkomst werd dezelfde avond nog aangehouden en heeft inmiddels bekend. De jongens zouden al weken ruzie hebben. Een reportage.

Verder in Den Haag Vandaag aandacht voor het plan van minister Verdonk om Antillianen tussen de 16 en 24 jaar, die minder dan drie jaar in Nederland zijn ingeschreven en zich schuldig maken aan strafbare feiten, terug sturen naar de Antillen.

Presentatie: Jeroen Pauw en Pim van Galen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 27 maart door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Pim van Galen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie