Uitzending
NOVA - 22-3-2006

22-3-2006

NOVA

798 x bekeken | 0 reacties
6
Christenen riskeren doodstraf in Afghanistan
Een tot het christendom bekeerde Afghaan moet voor de rechter verschijnen omdat hij de islam heeft afgezworen. Abdul Rahman kan daarvoor de doodstraf krijgen. De Duitse staatssecretaris van Defensie overweegt de Duitse troepen uit Afghanistan terug te trekken als Rahman veroordeeld wordt. In de studio reageert Tineke Huizinga, ChristenUnie.

Keukenhof vandaag geopend
Het is lente, maar er is nog geen tulp te bekennen want het is te koud voor de tijd van het jaar. Toch ging de Keukenhof vandaag open. Een verslag.

Pleidooi voor verplichte medicatie tbs'ers
Nederland zou twee of drie gespecialiseerde klinieken moeten krijgen voor de behandeling van mensen met een psychose. Daardoor komen in tbs-klinieken dure plaatsen vrij voor tbs'ers die beter te behandelen zijn. Aldus psychiater J. van Veldhuizen, directeur zorgontwikkeling van de geestelijke gezondheidszorg Noord-Holland-Noord. Voorwaarde is volgens hem wel dat de aparte klinieken voor psychoten patiŽnten moeten kunnen verplichten medicijnen in te nemen.

Presentatie: Jeroen Pauw en Ferry Mingelen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 22 maart door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Tineke Huizinga. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Ferry Mingelen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie