Uitzending
NOVA - 23-10-2006

23-10-2006

NOVA

674 x bekeken | 0 reacties
6
Jan Pronk vermalen in Darfur-crisis
De uitzetting van VN-gezant Jan Pronk uit Soedan illustreert nog eens dat het Afrikaanse land steeds verder wegzinkt in een moeras van politiek geweld en armoede. Een steeds weer oplaaiende burgeroorlog in het zuiden en etnisch ge´nspireerde moordpartijen in de provincie Darfur. Hulp van buitenaf inclusief die van VN-vredesmissies wordt gewantrouwd of zelfs afgewezen en toen Jan Pronk melding maakte van verliezen van het Soedanese leger in Darfur, werd hem de deur gewezen.

VMBO, wat moet je ermee?
Veel vmbo-scholen kampen met problemen omdat het aantal achterstands- en probleemleerlingen er vaak nogal groot is. Daarom pleiten onderwijsmensen, ouders en politici steeds vaker voor de terugkeer van de oude, zelfstandige mavo. NOVA ging op bezoek bij zo'n 'oude' mavo.

Den Haag Vandaag: verkiezingskoorts
De verkiezingen komen snel dichterbij en politici zijn erop uit om zoveel mogelijk aandacht te krijgen voor hun boodschap en voor zichzelf. Welke strategie volgen ze daarbij?

Presentatie: Joost Karhof en Pim van Galen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 23 oktober door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Joost Karhof en Pim van Galen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie