Uitzending
NOVA - 16-10-2006

16-10-2006

NOVA

873 x bekeken | 0 reacties
6
Proces tegen Samir A
Al twee keer heeft justitie geprobeerd Samir A. achter de tralies te krijgen. Twee keer lukte dat niet. Maar nu denkt justitie een sterkere zaak te hebben: zij beschikt over een videotestament van Samir A. en twee wapens die in zijn bezit zouden zijn geweest. In de studio commentaar van NOVA-verslaggever Siem Eikelenboom.

Zin en onzin van de canon
De meest elementaire feiten uit de Nederlandse geschiedenis zijn bij sommigen onbekend. Vanaf vandaag biedt de canon van Nederland uitkomst: vijftig onderwerpen uit de vaderlandse geschiedenis en cultuur. De commissie die de lijst heeft samengesteld heeft de pijnlijke hoofdstukken - de slavernij, Srebrenica, de jodenvervolging - niet weggelaten. NOVA stelde een eigen canon samen, op één plek. Het Amsterdamse Oosterpark. In de studio reageert Thomas von der Dunk, cultuurhistoricus.

Stings liefde voor componist Dowland
Popidool Sting liep al jaren met het idee rond ooit eens de muziek van de zestiende-eeuwse componist John Dowland op te nemen. Het project kreeg vorm toen de oud-Police-voorman vorig jaar luitspeler Edin Karamazov tegen het lijf liep. Samen creëerden ze Songs From The Labyrinth, dat in een klein kerkje in Engeland in première ging. NOVA sprak met de beide muzikanten.

Presentatie: Joost Karhof.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 16 oktober door de VARA en de NPS. Te gast waren Siem Eikelenboom en Thomas von der Dunk. De presentatie was in handen van Joost Karhof.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie