Uitzending
NOVA - 30-10-2006

30-10-2006

NOVA

1169 x bekeken | 0 reacties
6
De persoon Pronk is het probleem
Jan Pronk mag zijn spullen ophalen in Soedan en kan dan meteen weer vertrekken. Dat hoorde minister van Ontwikkelingssamenwerking Agnes van Ardenne gisteren van de Soedanese authoriteiten in Khartoem. Pronk haalde zich de woede van het Soedanese leger op de hals door hun militaire optreden in de regio Darfur aan de kaak te stellen. NOVA reisde de afgelopen 48 uur met minister Van Ardenne mee en hoorde van de Soedanese minister van Buitenlandse Zaken dat het vooral om de persoon Pronk gaat en niet om de VN. Jan Pronk reageert vanuit New York.

Nederlands onderwijs bouwput
Het Nederlandse onderwijs is een permanente bouwput geworden. Dat stelt filosoof Ad Verbrugge, voorzitter van Beter Onderwijs Nederland, in het boek De nieuwe schoolstrijd. Door onder andere het studiehuis zijn leraren de macht over hun vak kwijtgeraakt. Leerlingen vergaren veel te weinig kennis en zo dreigt Nederland steeds dommer te worden, is de strekking van het boek. Ad Verbrugge reageert in de studio.

Den Haag Vandaag
In het eerste lijsttrekkersdebat heeft CDA-lijsttrekker Jan Peter Balkenende hard uitgehaald naar zijn PvdA-collega Wouter Bos. Bos en Balkenende blikken terug op dit debat.

Presentatie: Joost Karhof en Ferry Mingelen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 30 oktober door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast waren Jan Peter Balkenende, Jan Pronk, Ad Verbrugge en Wouter Bos. De presentatie was in handen van Joost Karhof en Ferry Mingelen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie