Uitzending
NOVA - 19-10-2006

19-10-2006

NOVA

1036 x bekeken | 0 reacties
7
Ik wil nooit beroemd worden!
Dat is de titel van een documentaire over een begaafd cellist die na een hartstilstand verstandelijk en lichamelijk zwaar gehandicapt raakt. Zijn familie worstelt openlijk met de vraag of zijn leven nog wel waard is om geleefd te worden. Het opwerpen van die vraag is de adjunct-hoofdredacteur van Trouw, geheel in het verkeerde keelgat geschoten. In NOVA een debat tussen Gerbert van Loenen, adjunct-hoofdredacteur Trouw en documentairemaker Mercedes Stalenhoef.

Piet Grijs
Gisteren maakte NOVA de resultaten bekend van Nederlands onderzoek naar biologische factoren van criminaliteit. Onderzoek dat in Nederland lange tijd taboe was. Dat taboe begon eind jaren zeventig toen criminoloog Wouter Buikhuisen er onderzoek naar wilde doen. De strijd tegen Buikhuisen werd - met succes - aangevoerd door Vrij Nederland-columnist Piet Grijs. Hij reageert vandaag op het nieuwe onderzoek.

Presentatie: Joost Karhof en Pim van Galen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 19 oktober door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast waren Piet Grijs en Mercedes Stalenhoef. De presentatie was in handen van Joost Karhof en Pim van Galen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie