Uitzending
NOVA - 17-12-2008

17-12-2008

NOVA

1454 x bekeken | 0 reacties
6
Inkomsten Nederlandse politietop
Hoeveel verdient de top van de Nederlandse politie nu echt? Vanavond de resultaten van een onderzoek naar de salarissen, toelages en beloningen van de Nederlandse politietop.

Interview met Neelie Kroes
Vandaag maakte EU-commissaris Kroes (Concurrentie) bekend dat bedrijven voorlopig bepaalde staatssteun mogen krijgen zonder dat de overheid hiervoor Kroes hoeft in te lichten. Zij wil op die manier de effecten van de kredietcrisis op de economie beperken. Een gesprek met Neelie Kroes over de kredietcrisis en de toekomst.

'Nederlandse spelling is opzoekspel'
Na de laatste twee spellingswijzigingen is de spelling van het Nederlands een opzoekspelletje geworden. Dat zegt Anneke Neijt, hoogleraar Nederlandse taalkunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Neijt is ook jurylid van het Groot Dictee der Nederlandse taal, dat vanavond wordt uitgezonden. Zij geeft tekst en uitleg.

Den Haag Vandaag: Rita Verdonk
Gisteren maakte Rita Verdonk op internet de visie van Trots op Nederland (TON) bekend. Die visie is een voorbode van de uitgangspuntennotitie die Verdonk in mei wil presenteren. Een gesprek met onder anderen Rita Verdonk en Alexander van Ketwich Verschuur, over de oprichting van de beweging en over de verdere invulling daarvan.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 17 december door de VARA en de NPS. Te gast waren Neelie Smit-Kroes en Anneke Neijt.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee