Uitzending
NOVA - 18-12-2008

18-12-2008

NOVA

741 x bekeken | 0 reacties
6
Ophef in BelgiŽ over bemoeienis Leterme
De Belgische regering van premier Yves Leterme trilt op zijn grondvesten. Medewerkers van de premier hebben zich bemoeid met de rechterlijke uitspraak over de verkoop van Fortis en dat is een politieke doodzonde. De coalitiegenoten van Leterme zijn laaiend, maar ze willen Leterme nu niet naar huis sturen vanwege de chaos rond Fortis. Vanmorgen liet de Franse bank BNP Paribas namelijk weten dat het voorlopig van de koop van Fortis Belgie afziet, nu de rechters hebben uitgesproken dat die koop niet volgens de regels is verlopen. De Belgische hoofdredacteur van De Morgen, Yves Desmet, vindt dat Leterme moet opstappen.

Wat betekent Fortis-chaos voor Nederland?
Bij de redddingsoperatie van Fortis werden Fortis Nederland, ABN AMRO en de Nederlandse verzekeringstak van Fortis gekocht door de Nederlandse staat. De Fortis-aandeelhouders gingen het schip in en willen schadevergoeding. De vraag is nu wat het voorlopige afhaken van BNP Parisbas betekent voor de Nederlandse voormalige Fortis-onderdelen. Financieel journalist Jeroen Smit reageert in de studio.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 18 december door de VARA en de NPS. Te gast was Jeroen Smit.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee