Uitzending
NOVA - 20-12-2008

20-12-2008

NOVA

715 x bekeken | 0 reacties
7
Malev-vliegramp 1975: ongeluk of aanslag?
In NOVA het verhaal van Francine van der Velde, die in 1975 haar vader verloor bij een vliegramp. Het Hongaarse passagierstoestel Malev 240 stort in 1975 neer voor de kust van Libanon. Volgens de autoriteiten was het een ongeluk, maar uit steeds meer feiten blijkt nu dat het passagiersvliegtuig uit de lucht zou zijn geschoten, met zestig doden tot gevolg. Onder hen één Nederlander: Koop van der Velde. Zijn dochter Francine ontdekt stukje bij beetje de waarheid over de mysterieuze rampvlucht en wil weten waar het lichaam van haar vader is. Ze wordt bij haar zoektocht geholpen door de Hongaarse Brit Laszlo Nemeth. Zijn echtgenote Agnes was destijds stewardess op de Malev-vlucht en overleefde de crash evenmin.

Redding auto-industrie
Redding auto-industrie voor Ohio te laat President Bush geeft de Amerikaanse auto-industrie 17 miljard dollar om de komende drie maanden te overleven. Maar voor sommige autofabrieken en voor sommige gemeenschappen is het al te laat: de fabriek van General Motors in Dayton, Ohio, gaat sowieso dicht. Een jaar geleden werkten er in de enorme fabriek nog 2500 mensen aan de produktie van SUV's. Na deze week is het "bedankt en tot ziens" voor de laatste 1100. Het is het einde van een tijdperk en een catastrofe voor Dayton.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op zaterdag 20 december door de VARA en de NPS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee