Uitzending
NOVA - 28-1-2009

28-1-2009

NOVA

965 x bekeken | 0 reacties
6
Veel kritiek op integratiekoers PvdA
Het partijcongres van de PvdA in maart 2009 staat grotendeels in het teken van de Integratienota. Maar binnen de partij is al veel kritiek op deze nota gekomen, onder andere van burgemeester Job Cohen: 'Ontzettend veel nadruk op wat niet deugt, op hoe mensen zich moeten gedragen, houdt haast een bestraffend vingertje op hoe het toe hoort te gaan in Ons Nederland.' Vanuit Amsterdam, alwaar de PvdA met haar leden over de nota debatteert, een gesprek met fractieleider Wouter Bos.

Wie wordt de nieuwe Dichter des Vaderlands?
Wie treedt in de voetsporen van Gerrit Komrij (2000) en Driek van Wissen (2005) en mag zich de komende vier jaar Dichter des Vaderlands noemen? Vanavond wordt dat duidelijk in het rechtstreeks vanuit het Werkteater in Amsterdam uitgezonden NPS-televisieprogramma Dichter des Vaderlands. In NOVA een gesprek met de winnaar.

SGP tegen athe´stische reclame
De SGP is niet te spreken over een plan om athe´stische reclame op bushokjes en op perrons te laten verschijnen. De christelijke partij valt over slogans als: Er is waarschijnlijk geen god. Durf zelf te denken. En geniet van dit leven! Het reclameplan komt van drie athe´stische organisaties die daarmee aansluiten bij een soortgelijk initiatief in Groot-BrittanniŰ, waar zo'n campagne, volgens hen, een groot succes is. In de studio debatteren Floris van den Berg, directeur van de Humanistische Denktank, en Cees van der Staaij, Tweede Kamerlid voor de SGP.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 28 januari door de VARA, de NPS en de NOS. De presentatie was in handen van Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie