Uitzending
NOVA - 22-1-2007

22-1-2007

NOVA

856 x bekeken | 0 reacties
6
Eerdere veroordelingen moordverdachte
De verdachte van de moord op Suzanne Wisman, Henk van D., blijkt eerder veroordeeld te zijn voor mishandeling van zijn vrouw. Ook zijn dochter deed aangifte en een vriendin van zijn dochter maakte melding van aanranding. Jusitite ontkent dat er nog meer aangiftes zijn gedaan. Volgens de advocaat van Van D. heeft hij niet eerder een seksueel of geweldsdelict gepleegd. In de studio commentaar van Gabi van Driem, advocaat, gespecialiseerd in zedenzaken.

De Pers
Het moet de kwaliteitskrant onder de gratis kranten worden: De Pers. Morgen verschijnt het eerste exemplaar. NOVA ging met een proefexemplaar naar potentiële consumenten en concurrenten.

COC en ChristenUnie praten over homobeleid
Het is schoolvoorbeeld van polderen: Frank van Dalen, voorzitter van de homobelangenvereniging COC, blijkt de afgelopen weken geheime gesprekken te hebben gevoerd met André Rouvoet, leider van de ChristenUnie. Van Dalen was bang voor een Siberische winter voor homo's als de ChristenUnie gaat regeren. Rouvoet heeft hem enigszins gerustgesteld. Nu willen de abortusklinieken ook een gesprek.

Abbé Pierre overleden
De Franse priester Abbé Pierre is in de nacht van zondag op maandag in Parijs overleden. De in 1912 in Lyon geboren Abbé Pierre werd in 1930 lid van de Kapucijnenorde en later rooms-katholiek priester. In de Tweede Wereldoorlog zat hij in het verzet. In 1949 stichtte hij de charitatieve beweging Emmaüs. Abbé Pierre werd 94 jaar.

Das Leben der Anderen
Het gezellige beeld van de DDR uit de film Goodbye Lenin wordt geheel teniet gedaan in een nieuwe Duitse film: Das Leben der Anderen. De DDR is een samenleving beheerst door angst. Het is de Stasi, de staatsveiligheidsdienst, die de angst verspreidt. Hoofdpersoon in de film is een stasi-agent die er genoeg van heeft. Zeventien jaar na de opheffing van de Oost-Duitse staat schijnt de film een genadeloos licht op de openluchtgevangenis die DDR heette. De film Das Leben der Anderen draait o

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 22 januari door de VARA, de NPS en de NOS. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie