Uitzending
NOVA - 26-1-2007

26-1-2007

NOVA

617 x bekeken | 0 reacties
6
Lelijk Nederland vanuit het vliegtuig
De formerende partijen PvdA, CDA en ChristenUnie worden bestookt door lobbygroepen, plannetjes-makers en mensen met goede ideeŽn. Een groep projectontwikkelaars nam vandaag de formerende partijen mee de lucht in om met eigen ogen te zien hoe Nederland erbij ligt. Nederland kan zo veel mooier. Centrale regie is broodnodig, want de lokale overheden maken er een rommeltje van.

Politiek testament
Demissionair verkeersminister Karla Peijs (CDA) is te gast. Peijs wordt de nieuwe Commissaris van de Koningin in Zeeland en is dus niet beschikbaar voor het nieuwe kabinet en de Tweede Kamer. Een gesprek over de schoonheid van Nederland en de vraag hoe ze Nederland achterlaat? Over de Betuwelijn, de HSL, de files en hoogte- en dieptepunten van haar beleid.

Beelden
Het is alsof je de Nachtwacht van Rembrandt op straat exposeert. Zo gaat Nederland om met top-beelden. De kunstwereld slaat alarm en wil na de diefstal en vernieling van De Denker van Rodin uit de tuin van het Singermuseum, dat alle beroemde beelden van straat gaan. Voordat metaaldieven er de zaag inzetten. Over beroemde beelden in gevaar.

Presentatie: Jeroen Smit.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op vrijdag 26 januari door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Karla Peijs. De presentatie was in handen van Jeroen Smit.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie