Uitzending
NOVA - 19-1-2007

19-1-2007

NOVA

742 x bekeken | 0 reacties
6
Storm: The day after
De storm van gisteren heeft zes mensenlevens geŽist en een spoor van vernieling achtergelaten. Op ťťn plek in Nederland bleef letterlijk bijna geen boom meer overeind: het Kuinderbos op de grens van de Noordoostpolder en Friesland. NOVA ging met boswachter Harco Bergman op pad.

Tweede ExloŽrmond
Nu de afschuwelijke details van de moord op de twaalfjarige Suzanne Wisman bekend zijn geworden, leven de inwoners van Tweede ExloŽrmond in angst en twijfel. NOVA sprak met de dominee over een dorp dat nauwelijks meer in het goede gelooft.

Lucia de B
Terwijl de commissie Posthumus 2, die onderzoek doet naar gerechtelijke dwalingen, nog druk bezig is met de de zaak Lucia de B., komt het gezaghebbende wetenschappelijke weekblad Nature met een publicatie over statistiek in de rechtszaak. Hoewel in het arrest van het Hof statistisch bewijs geen rol speelde, voelen mensen die twijfelen aan de schuld van Lucia de B. dit als een nieuw signaal dat haar veroordeling niet deugt.

Angela Merkel
Duitsland is onder leiding van bondskanselier Angela Merkel sinds 1 januari voorzitter van de Europese Unie. Merkel wil dat de kwestie rond de Europese Grondwet binnen twee jaar is geregeld. Anders denkt ze dat de Unie afstevent op een 'historische mislukking'.

Formatie
Tijdens de gesprekken over de vorming van een nieuw kabinet is belangrijke voortgang geboekt. Dat zei CDA-leider Jan Peter Balkenende vandaag na afloop van een driedaagse onderhandelingssessie op landgoed De Zwaluwenberg in Hilversum. In NOVA de analyse van Ferry Mingelen.

Presentatie: Jeroen Smit.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op vrijdag 19 januari door de VARA, de NPS en de NOS. De presentatie was in handen van Ferry Mingelen en Jeroen Smit.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee