Uitzending
NOVA - 27-1-2007

27-1-2007

NOVA

813 x bekeken | 0 reacties
6
Ex-rechter opnieuw in opspraak
Hij werd geschorst als rechter aan het Hof in Leeuwarden en nam ontslag toen hij werd veroordeeld voor mishandeling. Maar Wicher Wedzinga ambieert nog steeds een juridische carriŤre en is een juridisch adviesburo begonnen. Daarbij neemt hij het niet zo nauw met de waarheid. NOVA ontdekte dat de ex-rechter zijn eigen advocaat opvoert als compagnon. Advocaat Peter Plasman, gerenommeerd strafpleiter, advocaat van onder meer Mohammed B., wist van niks.

Rooklobby
In ItaliŽ en Ierland wordt al twee jaar niet meer gerookt in de horeca. Binnenkort volgen Engeland en Frankrijk. Dan zijn er in totaal tien EU-landen waar het rookverbod geldt. Maar de horeca in Nederland is tegen een rookverbod en probeert eraan te ontkomen. Tot nu toe lukt dat. Terwijl de ervaring in ItaliŽ en Ierland leert dat een algemeen rookverbod goed is voor de omzet, en voor de gezondheid.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op zaterdag 27 januari door de VARA en de NPS. Te gast was Peter Plasman. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie