Uitzending
NOVA - 25-1-2007

25-1-2007

NOVA

725 x bekeken | 0 reacties
6
Afvallen
Een nieuwe spectaculaire manier van afvallen zou mensen verlossen van vet op de verkeerde plaatsen. De behandeling, die gebruik maakt van geluidsgolven, lijkt een beetje op een niersteenvergruizer maar dan voor vetcellen. NOVA nam de proef op de som.

Martelingen
Vijf dagen voor de landelijke verkiezingen van 22 november kwam de Volkskrant met een verhaal dat Nederlandse militairen in november 2003 Iraakse gevangenen zouden hebben gemarteld. PvdA-Kamerlid Ton Heerts was nauw betrokken bij die Volkskrantprimeur. Inmiddels heeft Heerts verschillende tegenstrijdige verklaringen afgegeven over zijn rol en heldert in NOVA vanavond de zaak op.

Terroristen
'Iedereen kan een terrorist worden, ook ik', zegt politicologe Louise Richardson, verbonden aan Harvard University en gespecialiseerd in internationaal terrorisme. Om terroristen te kunnen bestrijden, moeten ze eerst goed worden doorgrond, schrijft ze in haar nieuwe boek What Terrorists Want. En angst is daarbij een slechte raadgever. NOVA sprak met de schrijfster.

Den Haag Vandaag: stoelendans
De dans om de ministersposten is begonnen. In Den Haag Vandaag gesprekken met oud-bewindslieden over het proces achter de schermen.

Presentatie: Jeroen Smit.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 25 januari door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Ton Heerts. De presentatie was in handen van Jeroen Smit.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie