Uitzending
NOVA - 16-1-2007

16-1-2007

NOVA

1755 x bekeken | 0 reacties
6
Opvang allochtone vrouwen
Allochtone vrouwen zijn er in de vrouwenopvang veel slechter aan toe dan autochtone vrouwen. Zo zijn zij veel vaker ernstig getraumatiseerd door seksueel geweld en kunnen door taalproblemen moeilijker om hulp vragen. Dit blijkt uit een landelijk onderzoek van het Trimbos-instituut en het UMC in Nijmegen. Het is voor het eerst dat zo'n uitgebreide studie is gedaan. In de studio reageert onderzoeker Judith Wolf.

Tuvalu verdwijnt
Op een idyllisch koraalrif in het zuiden van de Stille Oceaan liggen enkele eilandjes die net boven het water uitsteken: Tuvalu. Gemiddelde hoogte: twee meter boven de zeespiegel. De bevolking telt 11.000 mensen. En waarschijnlijk is het het eerste land ter wereld dat in zijn geheel door zee zal worden opgeslokt. Juriaan Booij bracht de hopeloze strijd van Tuvalu tegen het water in beeld.

Instructiefilms op internet
Het CDA is zeer ontevreden. Van een motie om haatzaaiende en tot geweld oproepende intersites van het net te halen, is nu twee jaar later, weinig terechtgekomen. Dit zei de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding Tjibbe Joustra gisteravond in NOVA. Maar wat is er aan te doen? Een gesprek met internetonderzoeker Matthijs van der Wel.

Den Haag Vandaag: rookverbod
Eetcafés in België klagen over aanzienlijke omzetdalingen sinds de invoering van het rookverbod per 1 januari. Bedrijven in Nederland hadden tot het eind van 2006 om rookvrije zones in te stellen. Als blijkt dat de gemaakte afspraken niet zijn nagekomen, voert minister Hans Hoogervorst (Volksgezondheid) ook voor de Nederlandse horeca een algeheel rookverbod in.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 16 januari door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Matthijs van der Wel. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee