Uitzending
NOVA - 15-12-2008

15-12-2008

NOVA

918 x bekeken | 0 reacties
7
Zaak Denise Schouten heropend?
Een avond stappen eindigt fataal: Denise Schouten komt doodziek thuis en sterft dezelfde nacht. Acht jaar later is de familie Schouten nog altijd op zoek naar het hart van hun dochter. Want justitie raakte het kwijt na de lijkschouwing. En andere organen die de familie ontving, bleken van wildvreemden. De familie deed aangifte bij justitie. De recherche besloot de zaak afgelopen zomer te sluiten, maar NOVA vond opnieuw een aantal misstanden in het rapport.

Brandbrief aan minister Plasterk
Vierenveertig uitgevers, hoofdredacteuren en directeuren van kranten en tijdschriften hebben zondag een brandbrief geschreven aan minister Plasterk. Ze vinden dat de oneerlijke concurrentie van de publieke omroep tegenover de gedrukte media moet stoppen. In de studio is minister Ronald Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Gesprek met Frederik Willem de Klerk
Ontvangers van de Nobelprijs voor de Vrede kwamen afgelopen weekend in Parijs bij elkaar op de negende Nobel for Peace Summit, een top over mensenrechten. NOVA doet verslag van de top en spreekt met Frederik Willem de Klerk, oud-president van Zuid-Afrika, over de situatie in buurland Zimbabwe.

'Derrick' overleden
Hij was in Nederland vooral bekend van de krimi-serie Derrick: de Duitse acteur Horst Tappert. Hij overleed dit weekend op 85-jarige leeftijd.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 15 december door de VARA en de NPS. Te gast was Ronald Plasterk. De presentatie was in handen van Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!