Uitzending
NOVA - 18-4-2007

18-4-2007

NOVA

929 x bekeken | 0 reacties
6
Medicijnproeven op kinderen
Het testen van medicijnen op kinderen is uit den boze. Maar hoe test je bijvoorbeeld een medicijn voor een soort hersentumor dat alleen bij kinderen voorkomt? De commissie die in Nederland proefpersonen beschermt, vindt dat de discussie over medicijnonderzoek bij kinderen moet worden geopend. In de studio reageert Hans Evers, voorzitter van de Centrale Commissie voor Mensgebonden Onderzoek (CCMO).

Schietpartij Virginia
Virginia rouwt om de 32 studenten die maandag bij een schietpartij op de universiteitscampus omkwamen. De politie heeft na de eerste melding van het drama mogelijk een verkeerd spoor gevolgd. Correspondent Willem Lust doet verslag vanuit de Virginia Tech Universiteit.

Den Haag Vandaag: generaal pardon
Het kabinet is op de helft van de 100 dagen. Den Haag Vandaag maakt daarom een tussenbalans op. Hoever staat het met het generaal pardon? Hoe vorderen de gemeentes bijvoorbeeld met de huisvesting van de (voormalige) asielzoekers?

Presentatie: Joost Karhof en Pim van Galen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 18 april door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Joost Karhof en Pim van Galen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie