Uitzending
NOVA - 23-4-2007

23-4-2007

NOVA

815 x bekeken | 0 reacties
6
Akkoord ABN Amro en Barclays
Het is de grootste overname in Nederland ooit, en kost vele duizenden banen. De Britse bank Barclays en ABN Amro hebben overeenstemming bereikt over een samengaan van de twee banken. Barclays heeft een bod van 67 miljard euro uitgebracht op de grootste bank van Nederland. Het is nog onduidelijk hoeveel banen in Nederland door de overname verdwijnen. Jeroen Smit geeft commentaar.

Bodemdaling Waddenzee: houden we 't droog?
Gaswinning in de Waddenzee. De politiek heeft er na jaren van discussie uiteindelijk mee ingestemd, omdat de garantie werd gegeven dat de bodemdaling in de hand te houden zou zijn. Als de bodem te snel zou dalen, zou door middel van het hand-aan-de-kraan-principe de bodemdaling stopgezet kunnen worden door gaswinning te minderen. Maar is een dergelijke garantie wel te geven? NOVA zocht het uit.

NOVA naar de Noordpool
Van 24 tot 28 april brengt NOVA reportages vanuit de Noordpool. Over het naderende einde van de ijsbeer, smeltende gletsjers en de gevolgen voor de bevolking.

Presentatie: Joost Karhof.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 23 april door de VARA en de NPS. Te gast was Jeroen Smit. De presentatie was in handen van Joost Karhof.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie