Uitzending
NOVA - 16-4-2007

16-4-2007

NOVA

1038 x bekeken | 0 reacties
6
Ladingendiefstal
Diefstal van ladingen uit vrachtwagens is een veel groter probleem dan gedacht. De schade loopt in Europa tot in de miljarden. Ook hebben chauffeurs steeds meer te maken met grof geweld, of worden ze tijdens hun slaap in de cabine verdoofd met gas. Nederlandse chauffeurs zijn opvallend vaak de pineut.

Wie betaalt de rekening?
Wordt ABN Amro aan stukken uit elkaar getrokken en verdeeld door Fortis, Royal Bank of Scotland en Banco Santander? Of gaat het Britse Barclays met Nederlands grootste bank aan de haal? Heeft dat gevolgen voor de Nederlandse klanten of maakt het allemaal niks uit? In de studio commentaar van Jaap Koelewijn, analist en hoogleraar Finance aan Nijenrode.

Politieke veldslag in Iowa
NOVA gaat dit jaar regelmatig berichten vanuit Iowa. Want daar is nu een grote politieke veldslag gaande: er gaat geen dag voorbij of één, twee of zes van de presidentskandidaten voeren er campagne. Uit het verkiezingsverleden blijkt namelijk dat wie in Iowa wint een heel eind op weg is naar het Witte Huis.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 16 april door de VARA en de NPS. Te gast was Jaap Koelewijn. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie