Uitzending
NOVA - 25-4-2007

25-4-2007

NOVA

916 x bekeken | 0 reacties
6
PvdA-partijvoorzitter Van Hulten treedt af
Hij was nog maar anderhalf jaar partijvoorzitter, maar Michiel van Hulten treedt af als voorzitter van de PvdA. Hij zal dat vanavond in een vergadering van het partijbestuur bekendmaken. Het laatste nieuws.

Medische missers
PatiŽnten die overlijden door verkeerd gestelde diagnoses, het gebruik van onjuiste medicijnen of andere medische missers. Voor het eerst is onderzocht hoe vaak dat jaarlijks in Nederlandse ziekenhuizen voorkomt. Van de 42.000 mensen die jaarlijks in het ziekenhuis overlijden, had in 2004 van 1735 patiŽnten de dood kunnen worden voorkomen. Dat blijkt uit onderzoek dat de Orde van Medisch Specialisten vandaag presenteerde. In NOVA reageert Pieter Vierhout, voorzitter van de Orde.

Getouwtrek om Belgische baby D
Het is een tragische soap, het getouwtrek om de Belgische baby D. De baby werd gebaard door een Oost-Vlaamse draagmoeder. Die had het kind beloofd aan een Antwerps koppel, maar verkocht het aan een Nederlands echtpaar. De rechter wees het kind toe aan de Nederlandse koopouders. Maar vandaag blijkt uit DNA-onderzoek dat de Antwerpse wensvader de biologische vader van de baby is. Werpt dit nieuw licht op de zaak?

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 25 april door de VARA, de NPS en de NOS. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie