Uitzending
NOVA - 11-4-2007

11-4-2007

NOVA

990 x bekeken | 0 reacties
6
Biodiesel
Restaurantresten, frituurvet of slachtafval: het zijn perfecte grondstoffen voor biodiesel. De auto rijdt er goed op en het draagt bij aan een beter milieu. Maar biodiesel is in Nederland duurder dan gewone diesel. En dat moet veranderen, vinden de grote transportondernemingen. Ze willen dat minister Cramer (VROM) de accijns op biodiesel opheft.

OM onderzoekt dwang en intimidatie
Twee weken geleden spraken in NOVA mariniers over het schietincident in Irak waarbij Eric O. een man zou hebben doodgeschoten. Zij vertelden hoe ze bedreigd en gemanipuleerd werden om hierover niet de waarheid te zeggen. Twee militairen deden aangifte. Het Openbaar Ministerie heeft hun verklaringen bestudeerd en gaat nu een onderzoek instellen.

Johan Cruijff en de Nederlandse taal
Naar aanleiding van zijn zestigste verjaardag neemt Johan Cruijff zijn eigen taalgebruik onder de loep. Daarnaast buigen vrienden, bekenden en taaldeskundige Jan Stroop zich over het Cruijffiaans.

Den Haag Vandaag: topinkomens
De Tweede Kamer bespreekt vandaag in een spoeddebat de stijgende beloningen aan de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Minister van FinanciŽn Wouter Bos mag zijn standpunt hierover aan de Kamer ťn aan zijn achterban uitleggen.

Presentatie: Twan Huys en Ferry Mingelen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 11 april door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Ferry Mingelen en Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie