Uitzending
NOVA - 9-10-2006

9-10-2006

NOVA

650 x bekeken | 0 reacties
6
Mariniers pleegden ook winkeldiefstal
Bewakingsbeelden waar NOVA de hand op wist te leggen laten zien dat de Nederlandse mariniers in Noorwegen zich niet alleen schuldig hebben gemaakt aan geweld. Pornoblaadjes, energydrankjes en broodjes verdwenen onbetaald in de zakken van de militairen. In de studio reageert inspecteur-generaal Ad van Baal.

Noord-Korea is een kernmacht
Waar al jaren voor werd gevreesd en gewaarschuwd is nu gebeurd: Noord-Korea heeft een atoomproef gehouden. Het land is daarmee de negende kernmacht geworden. De buurlanden zijn des duivels. President Bush, die ooit verklaarde dat hij een nucleair Noord-Korea nooit zou accepteren, zint op maatregelen. In NOVA aandacht voor de vraag waarom Noord-Korea zijn eigen atoombom heeft ontwikkeld. Verder bericht Amerika-correspondent Twan Huys vanuit New York, voor het hoofdkantoor van de Verenigde Naties.

De Roy wil de politiek in
Edwin de Roy van Zuydewijn wil de Tweede Kamer in. Als kandidaat van de Nederlandse Klokkenluiders Partij (NKP) pleit hij voor doorzichtige politiek en een staatshoofd dat lintjes knipt, maar zich niet meer bezighoudt met staatszaken, kortom ceremonieel koningschap. Samen met zijn hond Pablo probeerde De Roy van Zuydewijn vandaag de benodigde dertig handtekeningen voor de kieslijst op te halen. NOVA ging met hem mee.

Presentatie: Joost Karhof.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 9 oktober door de VARA en de NPS. Te gast was Edwin de Roy van Zuydewijn. De presentatie was in handen van Joost Karhof en Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie