Uitzending
NOVA - 11-10-2006

11-10-2006

NOVA

797 x bekeken | 0 reacties
6
Nederlandse militair pleegt zelfmoord
Een Nederlandse militair heeft zichzelf in Kamp Holland in de Afghaanse provincie Uruzgan van het leven beroofd met zijn dienstwapen. Collega's troffen de sergeant vanochtend dood aan. In de studio een gesprek met voormalig opperbevelhebber van de landstrijdkrachten Hans Couzy over zelfdoding in het leger.

Stings liefde voor componist Dowland
Popidool Sting liep al jaren met het idee rond ooit eens de muziek van de zestiende eeuwse componist John Dowland op te nemen. Volgens Sting is Dowland de allereerste singer/songwriter. Het project kreeg vorm toen de oud-Police voorman vorig jaar luitspeler Edin Karamazov tegen het lijf liep. Samen creëerden ze 'Songs From The Labyrinth', dat afgelopen week in een klein kerkje in Engeland in première ging. Nova sprak met de beide muzikanten.

Portret Kim Jong Il
Een tweede kernproef werd gevreesd, maar de schok vanochtend bleek een aardbeving. De VN-Veiligheidsraad beraadt zich momenteel op sancties tegen Noord-Korea, nadat het land maandag een ondergrondse kernproef hield. Japan heeft aangegeven niet langer op maatregelen van de Veiligheidsraad te willen wachten. Kim Jong Il leidt de gesloten natie die zorgt voor grote internationale onrust. Maar wie is deze man eigenlijk? In Nova een portret.

Den Haag Vandaag: Verdonk viert Ramadan
Zijn restaurant Fifteen vormde het toneel van een ware kookwedstrijd voor politici: de Britse topkok Jamie Oliver nodigde er Verdonk (VVD), Pechtold (D66), Verhagen (CDA) en Aboutaleb (PvdA, Amsterdam) uit om hun kookkunsten te tonen. Verder in Den Haag Vandaag een verslag van Verdonk die samen met moslims de ramadan viert.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 11 oktober door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Hans Couzy.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee