Uitzending
NOVA - 10-10-2006

10-10-2006

NOVA

673 x bekeken | 0 reacties
6
Al Gore als milieuactivist
Voormalig vice-president van Amerika Al Gore is een politicus met een missie. De afgelopen jaren heeft hij over de hele wereld lezingen gehouden over de klimaatverandering, die hij illustreerde met een uitgebreide diashow. Deze diashow vormde de basis voor zijn filmdocumentaire en boek An Unconvenient Truth. Zijn boodschap liegt er niet om. De wereld is volgens Gore ernstig in gevaar en in de handen van George Bush in ieder geval verloren. Nova sprak met Al Gore.

Nederlandse Mariniers
Nederlandse mariniers hebben zich vorige week zaterdag in Noorwegen niet alleen schuldig gemaakt aan geweldpleging maar ook aan diefstal. Nova toonde gisteravond beelden van de winkeldiefstal die voor Defensie aanleiding zijn om de zaak te onderzoeken. PvdA-Kamerlid Frans Timmermans reageert.

YouTube
Na een week van speculaties heeft Google maandagavond bekendgemaakt dat het de filmpjessite YouTube overneemt, voor omgerekend 1,3 miljard euro in eigen aandelen. Wat bezielt mensen om hun filmpjes op het internet te zetten?

Den Haag Vandaag
Verlofaanvragen voor tbs'ers worden in de toekomst scherper gecontroleerd, eventueel door een speciale commissie. Dit is een van de belangrijkste maatregelen die minister Hirsch Ballin (Justitie) heeft genomen op het tbs-systeem te verbeteren. Ook aandacht voor schrijvende politici nu ook Femke Halsema (GroenLinks) een boek heeft geschreven: Linkse Lente, over haar leven, carrière en haar leven.

Presentatie: Clairy Polak en Ferry Mingelen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 10 oktober door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Frans Timmermans. De presentatie was in handen van Clairy Polak en Ferry Mingelen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie