Uitzending
NOVA - 13-4-2006

13-4-2006

NOVA

788 x bekeken | 0 reacties
6
Edwin en Margarita
Vandaag doet de rechter uitspraak in het kort geding dat prinses Margarita heeft aangespannen tegen Edwin de Roy van Zuydewijn. Een verslag.

Machelen in rouw
Zaterdag om twee uur vindt in Machelen aan de Leie (BelgiŽ) de eredienst plaats voor Gerard Reve. De bewoners verwachten dat de kerk zal uitpuilen. NOVA registreerde de voorbereidingen van een ongewoon paasweekeinde.

Vossenjacht heropend
Vanaf aanstaande woensdag is het afgelopen met de beschermde status van de vos. Op die dag publiceert de staatscourant een wet die het mogelijk maakt zonder speciale vergunning op de vos te jagen. Aanleiding voor minister Veerman (Landbouw) om de jacht te laten heropenen is - volgens de minister - de bedroevende stand van de weidevogels. Maar uit onderzoek blijkt dat dat helemaal niet door de vos komt. Maar de wet is de Eerste Kamer al gepasseerd.

Den Haag Vandaag: NedCar
Ongeveer 1400 medewerkers van NedCar hebben zich vanochtend verzameld zich op het Malieveld in Den Haag om te demonstreren. De werknemers eisten onder meer dat premier Balkenende zich sterk maakt voor het behoud van NedCar. Een eis die werd ingewilligd. Een verslag.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 13 april door de VARA en de NPS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie