Uitzending
NOVA - 22-4-2006

22-4-2006

NOVA

1177 x bekeken | 0 reacties
6
Elite vindt koningshuis te machtig
Een koningshuis als bindend symbool van het land en meer niet. Uit onderzoek in opdracht van de Volkskrant blijkt dat de meerderheid van de Nederlandse elite onze monarchie het liefst ziet omgevormd naar het Zweedse model. NOVA peilde de mening van Paul Frissen, hoogleraar Bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg, Paul Schnabel, directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau en Pieter Broertjes, hoofdredacteur van de Volkskrant.

Amerikaanse remake van 'Interview'
Als het aan de vermoorde cineast Theo van Gogh had gelegen had hij de Amerikaanse remake van zijn succesvolle film Interview zelf opgenomen in Amerika. Actrice Katja Schuurman, hoofdrolspeelster in de oorspronkelijke film en cabaretier Hans Teeuwen, goed bevriend met Theo van Gogh, kijken mee tijdens de opnames in New York. Een reportage van correspondent Twan Huys.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op zaterdag 22 april door de VARA en de NPS. Te gast waren Katja Schuurman, Hans Teeuwen, Paul Schnabel, Pieter Broertjes en Paul Frissen. De presentatie was in handen van Clairy Polak en Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie