Uitzending
NOVA - 11-4-2006

11-4-2006

NOVA

767 x bekeken | 0 reacties
6
De zorgpremie in Marokko
Voor elfduizend Marokkaanse gastarbeiders die met behoud van uitkering mochten terugkeren, blijken de gevolgen van de zorgwet een groot probleem. Veel van hen leven in Marokko van een klein AOW-pensioen. Sinds 1 januari wordt daar verplicht de zorgverzekeringspremie van afgetrokken. Sommige bejaarden houden bijna niets over, anderen moeten bijbetalen. In NOVA reageert minister Hoogervorst.

Mitsubishi en de toekomst van Nedcar
Een delegatie van Mitsubishi is vandaag in Born voor overleg met de directie van NedCar, vakbonden en de ondernemingsraad over de toekomst van de Limburgse autofabriek. De werknemers hopen op duidelijkheid van de kant van de noodlijdende Japanse autogigant, maar praktisch iedereen verwacht slecht nieuws. In NOVA het laatste nieuws.

Maffiabaas gepakt na 42 jaar
Italiaanse agenten hebben het meestgezochte maffiakopstuk ter wereld gearresteerd: Bernardo Provenzano. Het hoofd van de Siciliaanse maffia wist tientallen jaren uit handen van justitie te blijven.

Presentatie: Jeroen Pauw.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 11 april door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie