Uitzending
NOVA - 12-4-2006

12-4-2006

NOVA

865 x bekeken | 0 reacties
6
Dynamiek in islamitisch activisme
Er is in Nederland een klimaat ontstaan van confrontatie en wantrouwen tussen moslims en niet-moslims. En: het politieke en publieke debat getuigt van onvoldoende kennis van de islam. Dat staat in een rapport van de WRR, de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, dat vanmiddag werd gepubliceerd. In de studio een debat tussen één van de schrijvers van het rapport, Jan Schoonenboom, en Hans van Baalen, lid van de Tweede Kamer voor de VVD.

Exclusief interview Kofi Annan
Kofi Annan, secretaris-generaal van de Verenigde Naties, vindt dat meer landen troepen moeten leveren om de problemen in Darfur op te lossen. Ook Nederland. Annan is in Nederland en ontving vanmiddag een hoge onderscheiding. NOVA sprak met hem.

Den Haag Vandaag: de Polen en Iran
FNV Bondgenoten eist dat het kabinet meer doet tegen oneerlijke concurrentie op de Nederlandse arbeidsmarkt door uitbuiting van onder andere Poolse arbeiders. Vanmiddag sprak de Tweede Kamer met staatssecretaris Van Hoof van Sociale Zaken daarover. Een verslag. Verder aandacht voor het algemeen overleg met de ministers Bot en Verdonk over het asielbeleid in Iran.

Presentatie: Paul Witteman en Ferry Mingelen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 12 april door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast waren Kofi Annan en Hans van Baalen. De presentatie was in handen van Paul Witteman en Ferry Mingelen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie