Uitzending
NOVA - 19-4-2006

19-4-2006

NOVA

779 x bekeken | 0 reacties
6
Inburgeringscursus in Marokko
Wat gebeurt er als er geen dijken zijn? Hoe lang duurde de oorlog met Spanje? Is slaan van vrouwen toegestaan? Allemaal vragen uit het inburgeringsexamen. Toekomstige Nederlanders moeten die kunnen beantwoorden voordat ze een verblijfsvergunning kunnen aanvragen. In landen als Marokko schieten de inburgeringsklassen als paddestoelen uit de grond.

Joure zet schapen in de kou
Burgemeester B. Kuiper van Skarsterlân legt de eigenaren van de 'reclameschapen' in zijn gemeente een dwangsom van EUR 500,- per dag op als de dieren niet uiterlijk maandag van hun Hotels.nl-reclame zijn verlost. De burgemeester ageert hiertegen omdat het in strijd zou zijn met het gemeentelijk beleid dat geen reclame langs de snelwegen toestaat. Maar volgens Hotels.nl gaat het hier niet om reclame maar om shirtsponsoring.

Staking bij NedCar
Werknemers van NedCar gaan staken. Tijdens een bijeenkomst van de vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Bedrijvenbond vanmiddag stemde een grote meerderheid van het aanwezige personeel voor acties. De bedoeling is dat vrijdag het werk in de Limburgse autofabriek 24 uur wordt stilgelegd. In de studio reageert Joost Govaarts, president NedCar.

Den Haag Vandaag: het CDA
Premier Jan Peter Balkenende bestreed vandaag in Leeuwarden de onvrede bij zijn achterban. Een verslag.

Presentatie: Clairy Polak en Joost Karhof.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 19 april door de VARA, de NPS en de NOS. De presentatie was in handen van Joost Karhof en Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!