Uitzending
Nieuwsuur - 7-5-2019

7-5-2019

Nieuwsuur

396 x bekeken | 0 reacties
6
Binnenkijken bij het bankwezen
Econoom Marcel Canoy mocht twee jaar achter de schermen kijken bij de Rabobank. Zonder restricties, zonder voorwaarden. Hij zag een bank die het goede wil doen, maar tegen strenge regels en wantrouwen aanloopt. Canoy neemt ons mee door de Rabobank anno 2019 en we spreken bestuursvoorzitter Wiebe Draijer.

Hoe gaat het nu met Jacob Zuma?
Morgen gaat Zuid-Afrika naar de stembus. De regeringspartij ANC werd synoniem aan corruptie en wanbeleid tijdens de negen regeerjaren van president Jacob Zuma, die vorig jaar moest aftreden op last van zijn eigen partij. Maar hoe is het Jacob Zuma sindsdien vergaan? Correspondent Bram Vermeulen zocht hem op, voor het eerste grote interview sinds zijn aftreden.

Nieuw boek over Richard Holbrooke
Hij was een popster onder diplomaten, en hoe ijdel en soms onmogelijk hij ook was, hij gold als de beste onderhandelaar van zijn generatie: Richard Holbrooke, de Amerikaanse topdiplomaat die bijna tien jaar geleden overleed. Met Holbrooke's dood verdween ook het naoorlogse idee dat Amerika een leidende rol te vervullen had in de wereld. De Amerikaanse journalist George Packer schreef een boek over Holbrooke, met als basis de duizenden aantekeningen die Holbrooke tijdens zijn carrière maakte.

In deze uitzending van Nieuwsuur waren Bram Vermeulen (journalist), Marcel Canoy en Wiebe Draijer te gast. De presentatie was in handen van Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op dinsdag 7 mei door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie