Uitzending
Nieuwsuur - 6-5-2019

6-5-2019

Nieuwsuur

289 x bekeken | 0 reacties
6
Vernietiging van de natuur gaat sneller dan ooit
Planten- en diersoorten op aarde nemen in zo'n rap tempo af, dat ook de menselijke samenleving wordt bedreigd. Dit komt naar voren uit een groot wetenschappelijk onderzoek naar de biodiversiteit op aarde van Ipbes, een aan de Verenigde Naties gelieerde organisatie. Het verlies van biodiversiteit is een 'direct gevolg van menselijk handelen', stellen de onderzoekers. De oorzaken zijn veranderingen in het gebruik van land en zee, uitbuiting van organismes, klimaatverandering, vervuiling en de komst van invasieve exoten. Te gast is Patrick Jansen, universitair hoofddocent ecologie.

EU-parlementariŽr kreeg 'onterecht' vergoeding
HP/De Tijd schrijft dat Sophie in 't Veld, lijsttrekker voor D66 bij de Europese parlementsverkiezingen, in strijd met de regels mogelijk honderdduizenden euro's vergoeding kreeg voor niet gemaakte verblijfskosten. In 't Veld is al jaren permanent woonachtig in Brussel en hoeft er geen hoge hotelkosten te maken. Toch zegt In 't Veld zelf dat er wel degelijk kosten stonden tegenover de vergoedingen die ze ontving. Wat doet de EU om misbruik van declaraties te voorkomen? We spreken in de uitzending EU-correspondent Sander van Hoorn. Eerder was er ophef over de 'absurd riante' pensioenregeling van EU-parlementariŽrs.

In deze uitzending van Nieuwsuur was Sander van Hoorn te gast. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op maandag 6 mei door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie