Uitzending
Nieuwsuur - 2-5-2019

2-5-2019

Nieuwsuur

421 x bekeken | 0 reacties
7
Kinderen met autisme socialer door nieuw medicijn
Een nieuwe neusspray maakt kinderen met autisme socialer, schrijven onderzoekers deze week. Na een maand gebruik van de spray met vasopressine herkennen ze gezichtsuitdrukkingen en emoties van anderen beter. Hoe groot is deze doorbraak? En hoe staan mensen met autisme zelf tegenover de medische ontwikkelingen? We spreken onder andere hoogleraar Wouter Staal, expert op het gebied van ontwikkelingsstoornissen. En we spreken met Lieke Lamb, moeder van een dochter met autisme.

Het einde van gratis bezorging?
Zowel Zalando als H&M gaan in sommige landen verzendkosten rekenen bij kleine online bestellingen. Een trendbreuk: tot nu toe vonden grote webshops klantenbinding belangrijker, wat zorgde voor hoge omzetten maar magere winsten. Hoe zit het met de online winkels in Nederland? En zijn de huidige verdienmodellen van webshops houdbaar?

Kabinet onderneemt nog geen stappen tegen Oekra´ne
Het kabinet sluit stappen tegen Oekra´ne in de nasleep van de MH17-ramp nog steeds niet uit. Maar is (nog) geen 'overtuigend juridisch bewijs' om het land succesvol aansprakelijk te stellen voor het niet volledig sluiten van zijn luchtruim voor of op 17 juli 2014. Dat meldt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken aan de Tweede Kamer. Is het een logische afweging om Oekra´ne nu niet aansprakelijk te stellen. Te gast is Marieke de Hoon, universitair docent internationaal recht

De presentatie was in handen van MariŰlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op donderdag 2 mei door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie